El Museu del Joguet de Catalunya presenta una exposició sobre el Cacaolat, una marca catalana pionera al món en la producció industrial del batut de cacau, present en la majoria esmorzars i berenars dels infants d’ahir i d’avui.
La inspiració per crear el Cacaolat és fruit de la casualitat, l’any 1931 en Marc Viader Bas i el seu fill, Joan Viader Roger, van viatjar a Budapest convidats a un casament. Entre els nombrosos plats del menú els va sorprendre especialment una beguda artesanal, lleugera i freda, a base de llet i cacau. En aquell moment, en Joan, qui era director de l’empresa làctica Letona, se li encengué la bombeta per crear un batut a base de cacau i llet i de producció industrial, una beguda totalment nova a Catalunya i a la resta de l’estat. Dit i fet, Cacaolat nasqué oficialment el desembre de 1931, moment que es registrà la marca, i al juny del 1933 es presentà en societat. L’èxit va ser aclaparador, des d’aquell moment i durant molt temps esdevindria el refresc preferit de grans i petits.
Cacaolat celebra aquest any els 84 anys d’existència. Un període molt ampli que s’ha vist sotmès a les fluctuacions socials, polítiques i històriques de cada moment: la Guerra Civil, la Postguerra i les múltiples crisis econòmiques. Malgrat tot, Cacaolat ha aconseguit adaptar-se al pas del temps i superar els pitjors moments, oferint un producte que segueix la mateixa fórmula del 1933.
Amb la col·laboració:
Amb el patrocini:
Públic: General. Tipologia: Exposició.
|
|
Del 23/06/2017 al 30/07/2017 | |
Horari d'apertura del museu | |
Sala Oberta | |
Entrada gratuïta | |
Idiomes: Català | |
Hi haurà activitats relacionades amb l'exposició. Les places són limitades. Inscripcions al museu o per telèfon 972 504 585 | |